ODTÜ KKK İzlenimleri – Başak ÜNAL
Başak ÜNAL
Ankara Kampüsü, İşletme 3. sınıf öğrencisi
unal.basak@metu.edu.tr
Merhaba,
Ben Başak Ünal, Ankara Kampüsü İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim ve aynı zamanda da yine Ankara Kampüsü’nde Tanıtım Ofisi’nde asistan olarak çalışıyorum. Tanıtımlarda Ankara Kampüsü kadar Kıbrıs Kampüsü’nden de bahsettiğim halde çoğu zaman Kıbrıs Kampüsü’nü görmemenin etkisiyle “acaba bir şeyleri eksik mi anlatıyorum” düşüncesine kapılmışımdır hep. Fakat bu düşüncemden Kıbrıs Kampüsü’ne düzenlediğimiz tanıtım gezisiyle birlikte sıyrılmış oldum.
Nasıl ki ODTÜ Ankara, Ankara içinde bir şehir; bir yerleşim birimi gibiyse Kıbrıs Kampüsü için de aynı durum geçerli! Ankara Kampüsü’nde tam anlamıyla bir kampüs yaşamının olmasının ve eğitim ve sosyal olanakların bir bütün halinde yer almasının bir üniversite öğrencisi için büyük bir fırsat olduğuna inanırken Kıbrıs Kampüsü’nde de durumun aynen böyle görüyorum.
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nü Ankara’dan bağımsız düşünmemek gerektiğini vurgulamak isterim. Uçan hoca şeklinde tabirlediğimiz haftanın 3 günü Ankara, 2 günü Kıbrıs’ta olan hocalarımızdan tutun da sınavlardan ders notlarına kadar her şey Ankara ile aynı seviyede tutulmaya ve birbirine paralel götürülmeye çalışılıyor. Dolayısıyla daha fazla ODTÜ mezunu için Kıbrıs Kampüsü yükselen bir destek gücü olarak karşımıza çıkıyor.
Kıbrıs Kampüsü’nün şimdilik daha az nüfusu olması hem eğitim hem de sosyal olanaklar anlamında öğrencilere büyük avantaj sağlıyor. Kampüs içerisinde tırmanma duvarından tutun mini golf sahasına, kütüphanesinde çalışma odalarından film kiralama bölümüne kadar her şey mevcut. Bu kampüste de yabancı öğrencilerin ağırlıklı olması hem ODTÜ eğitiminin güvenilirliğini kanıtlıyor hem de öğrencilere çok kültürlü bir ortam sağlıyor. ODTÜ Kıbrıs’ı büyüyen ve gelişen bir kampüs olarak görmek çok önemli. Bu kapsamda da ziyaret ettiğimiz dersliklerden tutun deney yapılan laboratuvarlara kadar her şey yenilikçi ve gelişmekte olan bir yapıya oturtulmuş.
Bilinmesi gereken bir diğer nokta ise burada fakülte binaların olmaması. Yani örneğin mühendislik ve iktisadi idari bilimler ayrı binalarda değil. Kıbrıs Kampüsü’nün daha az nüfuslu olması yemekhane çalışanından kütüphane görevlisine kadar herkesin sizi tanıması demek. Biz Ankara’dan tanıtım ekibi olarak kampüse geldiğimizde hemen fark edildik örneğin. Bu da kampüste samimi bir ortam oluşmasında büyük bir etken bana sorarsanız.
Ayrıca son olarak,
Gelin, görün, ODTÜ Kıbrıs’ı deneyimleyin!
Aynı ODTÜ, kaliteli eğitim ve kaliteli gelecek için…
Daha fazla nitelikli ODTÜ mezunu için…