Konaklama İmkanları
Merhaba sevgili aday öğrenci 🙂
Bu yazıda kampus ve çevresindeki bütün konaklama imkanlarından (ailen için dahil) bahsedeceğiz. Uzun bir yazı olacak, yapacak bir şey yok. Herşeyi en dibine kadar anlatmak için burdayız :))
Az önce de belirttim, ailen de gelip buralarda kalabilir. Ama öncelikle, senin kendi konaklamandan başlayalım, sonra aileye geçeriz. Ne de olsa şu an için aile ikinci planda. Burası senin yaşam alanın olacak 🙂
Öncelikle yurtlardan başlıklar halinde bahsetmek istiyorum. Kampus içinde 4, dışında da 2 tane kalabileceğin yurt bulunmakta.
Kampus İçi Yurtları
Kampus içindeki yurtların her birinden ayrı ayrı bahsetmeden önce hepsinde bulunan genel özelliklerden bahsedeyim. Daha sonra her yurdun kendi özelliğinden bahsedeyim ki hem benim için anlatmak kolaylaşsın, hem de senin daha az vaktini almış olurum.
Bütün yurtlarda kız ve erkek blokları ayrıdır. Karma yurdumuz bulunmamakta.
Bütün yurtlarda uyuma ve çalışma yerleri ayrıdır. Yani, sen ders çalışırken, uyuyan herhangi bir oda arkadaşın senin ışığından, sesinden, çıtırtından, kalem hışırtından falan filan hiçbir şeyinden rahatsız olmaz. Türkiye’deki çeşitli üniversitelerin yurtlarına bak, bu imkanı veren okulların çok az olduğunu görürsün. Devam edelim..
Çok klişe olacak ama, yazmadan edemeyeceğim. Tam bir pazarlamacı havasına büründüm şu an. Bütün yurtlarımızda 24 saat sıcak su ve her odada klimamız mevcuttur efenim. Yazın ay çok sıcak ölüyoruz bu neee?!, kışın aman tanrım çok soğuk donuyoruz demeyeceksiniz! Özellikle kışın evinden bile sıcak bir ortamda yaşayacaksın. Yazın da aynı durum geçerli. Güzel soğutan klimalarımız, iyi ısıtan kaloriferlerimiz (bazen klima da sıcak üfler kışın) mevcuttur.
Bütün yurtlarda TV bağlantısı mevcuttur. Odaca televizyon alabilirsiniz ya da TV kartı ile bilgisayarından televizyon izleyebilirsin. Yayınlar uydu üzerinden gelmekte olup paralı kanallar dışındaki her kanalları izleyebilirsin. Paralı kanal, uydu falan demişken belirteyim, Lig TV olsun D-Smart olsun falan bunlar yok. Ancak Kalkanlı’da bulunan mekanlarda var. Maç izleyemeyecem diye üzülme! Geçen sene bahar şenliğinde de GS-FB maçı açık amfide verildi, bunu da dip not olarak belirteyim.
Bütün yurtlarda temizlik hizmeti mevcut. Haftaiçi her gün odan temizlenir, haftasonları da sadece çöp alınır.
Bütün yurtlarda normal, sıradan, bildiğimiz yataklar vardır. Ranza yok.
Her yurtta yemek yapmak için mutfak(lar) bulunmakta. Ayrıca her yurdun da kantini bulunuyor. Yurt ücretlerine de yemek dahil değil. Yurt kantinlerinde fast-food tarzı, dışarıda da yenilebilecek türden yemekler çıkar. Sulu yemek ve türevleri yemekhanede çıkar.
Yeme-içme demişken… Her odada buzdolabı var. Kendi yiyeceklerini odanda saklayabilirsin.
Yurtların giriş-çıkış saati vardır. Cuma ve Cumartesi geceleri en geç giriş gece 02:00’da iken diğer günlerde 01:00’dır. Sabah da en erken çıkış saati 06:00’dır. Eğer acil bir iş çıkarsa ve bu sebepten ötürü geç giriş / erken çıkış yaparsan güvenlik tarafından ismin ve çıkış sebebin kaydedilir.
Her odada telefon bulunur. Hocaya mail attığında geri dönmezse telefon en güzel yol olarak karşımıza çıkar 🙂
Yurtların hepsinde bulunan özellikleri anlattıktan sonra ayrı başlıklar altında her yurdu incelemenin vakti geldi. Umarım sıkılmamışsındır…
1. Yurt
1. yurt okulumuzun en eski yurdu olan 10 yıllık bir yurttur. 4 kişilik ve 2 kişilik oda seçeneği mevcuttur. Bir oda içerisinde herkes aynı yerde uyur. 3 bloktan oluşur, 1 blok kızların bloğudur. Blokların hepsi aynı lobiye bağlıdır, her blokta 1 ortak mutfak, lobinin alt katında da kızlı erkekli kullanılabilen, dışarıdan da arkadaş alınabilen bir ortak mutfak vardır. Bu yurtta tuvalet ve banyo odanın içindedir. Buradan 1. yurdun örnek odalarını görebilirsin.
Yurt ücreti dönem başlarında olmak üzere toplamda 2 taksitte ödenir, fazladan taksitlendirme seçeneği bulunmamakta. Ücretler için seni buraya alalım.
2. Yurt
2. yurt odaları süit şeklindedir. 3 kişi bir odada kalır ancak ayrı kalırlar. 3 oda 1 salon olarak düşünebilirsin. Salon dediğim yer de mutfak ve balkonun olduğu yerdir. Balkon diyince çok heyecanlanma, apartman balkonu gibi masa, sandalye koymalık balkon değil, Fransız balkonu gibi uzun ama geniş olmayan bir balkonumuz var. Ancak havanın güzel olduğu zamanlarda balkonun sürgülü kapısını sonuna kadar açarsan bütün oda bir anda balkon görevi görebilir :)) 2. yurt odalarında tuvalet, banyo ve mutfak oda içerisindedir. Okulda sadece bu yurtta kalorifer sistemi bulunmamakta. Klima ile ısıtma ve soğutma işlemleri yapılmakta. Yazın ve kışın yeterli oluyor, klima diyince gözün korkmasın. 2. yurdun eksi denilebilecek özelliği içindeki odaların büyük olmaması. Metrekare olarak ölçmedim ama dar diyebiliriz.
Yurt ücreti dönem başlarında olmak üzere toplamda 2 taksitte ödenir, fazladan taksitlendirme seçeneği bulunmamakta. Ücretler için seni buraya alalım.
3. Yurt
3. yurt odaları 4 kişilik odalarda 2+2 şeklindedir. Yani, 2 kişi bir odada yatar, 2 kişi öbür odada yatar, ortada da bir çalışma alanı bulunmaktadır. 2 kişilik odalarda ise 1+1 gibi bir seçenek yoktur, 2 kişi bir yerde yatar. Odaları diğer yurtlara göre biraz daha dardır ancak dolapları bir harikadır. Raflı ve yüksek dolapları vardır. 3. yurtta ortak tuvaletler vardır, odanın içinde tuvalet yoktur. Her katta 2 tane tuvalet/banyo yeri vardır. Tuvalet/banyolar aynı anda 5 kişinin kullanabileceği şekilde düzenlenmiştir, her katta da yaklaşık 30 kişi kalır. Sıra olduğunu bugüne kadar hiç duymadım.
Yurt ücreti dönem başlarında olmak üzere toplamda 2 taksitte ödenir, fazladan taksitlendirme seçeneği bulunmamakta. Ücretler için seni buraya alalım.
EBİ Yurdu
EBİ yurdu, ODTÜ Geliştirme Vakfı’na bağlı olan EBİ A.Ş.’nin kendi özel yurdudur. Bu yurtlardan 2 tane Ankara Kampusu’nda, 2 tane de Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda bulunmaktadır. EBİ yurdu daha çok ev gibidir, en geniş odalar EBİ yurdundadır (yaklaşık 45 metrekare). Odaların içinde mutfak da bulunmaktadır ve bu yurdun ücretleri aylık taksitler halinde ödenebilir!!! Mutfağın oda içinde olması ve fırın barındırması dışında bütün özellikleri okul içindeki diğer yurtlarla aynıdır. EBİ yurdunun ödeme planları, fotoğrafları ve daha farklı bilgileri için kendi sitesini ziyaret edebilirsin.
Kampus Dışı Yurtları
Libadi Yurdu
Libadi Öğrenci Yurdu, kampusun dışında bulunan yurtlardan bir tanesidir. Okul dışındaki okula en yakın yurt olduğu için kendisi en çok tercih edilen yurttur. Libadi yurdu bir karma yurt olup, okul içindeki yurtların aksine giriş-çıkış saati bulunmamaktadır. Yurt bünyesinde çalışma salonu, çamaşırhane, market, restaurant ve bar bulunmaktadır. Libadi yurdu öğrencilere aylık elektrik ve internet kotası verir, bu kotanın aşımında ek ücretlendirmeye tabi tutulursun. Odalar klimalıdır. Yurttan okula ulaşımı yurdun kendi servislerinden ya da yürüyerek gerçekleştirilebilir 🙂
Çangar Yurdu
Çangar Öğrenci Yurdu, Güzelyurt’ta bulunan ve son zamanlarda popülaritesi artan bir yurttur. Çangar yurdunun sahibi, KKTC genelinde de araba sattığı için, yurdun altı aynı zamanda bir oto galeridir 🙂 Çangar yurdu tek kişilik odalardan oluşmaktadır ve tuvalet, banyo, mutfak, televizyon ve buzdolabı odanın içerisindedir. Odalar bir bütün halindedir, yani tuvalet hariç herşey aynı alan içerisinde yer almaktadır. Libadi yurdunun aksine Çangar yurdunda internet hariç herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. İnternet hızını ve kotanı kendin belirleyip ona göre kendi ücretinizi ödersin. Bu yurtta da odalar klimalıdır. Yurttan okula ulaşımını kampus ile Güzelyurt arasında sefer yapan ücretsiz otobüslerden gerçekleştirebilirsin. Bu yurdun da senelik ücreti 7,000TL’dir.
Yurt hakkında daha fazla bilgi istersen, 0 (392) 227 0555 numaralı telefondan kendilerine ulaşabilirsin.
Yurtların hepsinden bahsettikten sonra, sıra ailenin konaklama imkanlarına geldi.. 🙂
Aile/Akraba/Arkadaş Konaklaması
Okul çevresinde ailenin konaklayabileceği 3 yer bulunmakta. Bu yerleri tek tek anlatacağım 🙂
Misafirhane
Yukarıda bahsettiğim 3 türden insanın en güzel konaklayabileceği yer bence misafirhanedir. Misafirhane odaları normal bildiğimiz misafirhanelere benzemez, daha iyidir ve temizdir. Misafirhane odasında banyo, telefon, televizyon, masa, buzdolabı, kocaman 2 tane dolap ve 2 tane yatak bulunur. Yani, odalar normalde 2 kişiliktir ancak tek kişi de kalınabilir. Bir tanıdığın okula geleceği zaman kaç gece kalacağını ve kaç kişi olacaklarını misafirhaneye bildirdiğin zaman o tarihlerde misafirhanenin durumu ve eğer boş yer varsa ne kadar tutacağını sana bildirecekler. Detaylı bilgi için seni buraya alalım.
Misafirhanenin e-posta adresi nccguest[at]metu.edu.tr şeklindedir.
EBİ Yurdu
Eğer okula ailen gelecekse, onları Misafirhane dışında en fazla 2 günlüğüne EBİ yurdunda ağırlayabilirsin.
Ebi yurdunun e-posta adresi ebiogrenciyurdu[at]gmail.com şeklindedir.
Güzelyurt Oteli
Eğer misafirhane ve EBİ yurdunda yer kalmamışsa, Güzelyurt’ta bulunan Güzelyurt Oteli bir diğer konaklama seçeneğidir. Güzelyurt otelinde odalarda telefon, televizyon ve klima bulunmaktadır. Ayrıca, otelin restoranı ve açık havuzu da vardır. Ancak çok büyük olduğunu zannetmiyorum çünkü otel 38 yatak kapasiteli ve küçük bir otel.
Fiyatlandırma ve daha fazla bilgi için 0392 714 3412 numaralı telefonu arayabilirsiniz.